Fröknäcke gjort på fröer och kärnor – GoGreen

Fröknäcke gjort på fröer och kärnor

Att göra eget glutenfritt knäcke är enkelt. Allt du behöver är blandade frön och kärnor, majsmjöl, olja, salt och vatten. Ät med favoritpålägget – vårt tips är en mogen och fin avokado som topping.

Ingredienser (12 portioner)

Garnering:

  • Flingsalt eller kärnor och frön.

Så här lagar du receptet (1 timme, 20 minuter)

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

2. Tillsätt olja och det kokande vattnet. Rör om tills smeten blir smidig och geléaktig. 


3. Kavla ut degen mellan två bakplåts- papper, till en tunn kaka som täcker hela pappret. Ta bort det övre pappret försiktigt med en palette eller liknande och strö lite flingsalt över. Lägg det på en ugnsplåt. 


4. Grädda brödet mitt i ugnen i 60–70 min. Låt det svalna på plåten innan du delar och serverar brödet i bitar.

Andra spännande recept

Vad tycker du?