Oat bites - Glutenfria chokladbollar på rawfood-vis

Underbara chokladbollar som är fria från tillsatt socker, gluten och laktos – helt veganska.

Ingredienser (25-30 bollar)

 

Så här lagar du receptet (20 minuter)

Mixa ihop samtliga ingredienser i en bra matberedare som klarar att mixa smeten. Smeten ska bli nästintill slät. Blanda i den smaksättning som du gillar bäst, det är bara din fantasi som sätter gränserna.

Smeten eller de färdigrullade bollarna håller sig fräscha i kylen i upp till en vecka om de är väl inplastade. Servera Oat bites rumstempererade, då kommer smakerna fram.

Lime & blåbär
Blanda i skal från två lime och rulla i blåbärspulver.

Aprikos & ingefära
Byt ut 12 dadlar mot 12 torkade aprikoser och smaksätt med 2 tsk färskriven ingefära. Rulla i nhackad mandel.

Snickers
Byt ut kokosoljan i grundreceptet mot crunchy jordnötssmör och rulla i kakao.

Kardemumma & kokos
Blanda i 2 tsk stött kardemumma och rulla i rostad riven kokos.

Hallon & lakrits
Blanda i 1 dl mosade färska hallon, 1 dl extra havregryn och rulla bollarna i lakritspulver. 

Andra spännande recept

Vad tycker du?