Raw food-tårta med havtorn och kokos

En härlig rawfood-tårta med kyld puré av havtorn och kokosmjölk som fyllning.

Ingredienser (1 tårta, 6-8 portioner)

Botten

 

Havtornfyllning

  • 2 dl havtorn
  • ¾ dl virginkokosolja
  • 2 msk honung
  • ¾ dl av det tjocka i kokosmjölken
  • ½ tsk lecitin

Så här lagar du receptet (20 min + 1 timme i frys)

1. Häll påsens innehåll i en blender. Tillsätt den mängd vatten som står på påsen. Tillsätt även råkakaopulver. Blenda tills smeten är nästan slät.

2. Fodra en pajform (15 cm i diameter) med bakplåtspapper häll smeten i formen. Strö på lite rismjöl (eller annat fint mjöl med mild smak) och tryck smeten jämnt på botten och kanterna av formen.

3. Häll bären i blendern och blanda. Sätt en sil med tätt nät över en skål. Skrapa de mosade havtornen i silen och tryck ut moset med en sked tills dess att silen endast innehåller de svarta kärnorna.

4. Smält kokosoljan i vattenbad. Häll den smälta kokosoljan, kokosmjölken, det släta havtornsmoset, honungen och lecitinet i blenderns kanna. Mixa till en jämn smet och häll sedan över botten. Ställ tårtan i frysen i en timme före servering. 

Andra spännande recept

Vad tycker du?