Raw food-bakelser av mango och chokladsås

Magiskt goda rawfood-bakelser med en botten på vår Raw food boll-mix, med en läcker fyllning av kokosgrädde, mango och cashewnötter.

Ingredienser (4 st i formar på 7 cm i diameter)

Botten

 

Mangofyllning

  • 1 ½ dl cashewnötter (blötlagda minst 4 timmar)
  • 1 ½ dl färsk mango i små tärningar
  • 1 dl styv kokosgrädde (av kokosmjölk som förvarats i kylskåp)
  • ca 2 msk kokosnektar (eller honung för icke-veganer)
  • ca 2 msk citronsaft
  • Ev. en nypa gurkmeja för färg 

 

Chokladsås

  • ¼ dl smält kokosolja
  • ½ dl smält kakaosmör
  • ca ½ dl råkakaopulver
  • 2–3 msk flytande sötningsmedel
  • en nypa salt
  • Ev. några droppar vaniljextrakt

Så här lagar du receptet (60 minuter)

1. Mosa ingredienserna för bottnen i en blender eller med en stavmixer. Mixa så att massan är lite grov. Om du använder formar för att forma bakelsen, tryck in massan i dem och ställ dem i frysen en stund.

2. Tillred fyllningen genom att mosa ingredienserna till en slät massa i en effektiv blender. Justera smaken (sötma och syrlighet) enligt behag. (Läs mer om hur du får till kokosgrädden)  Häll fyllningen över bottnen och sätt tillbaka i frysen för att ge bakelsen stadga (beroende på storleken 30-60 min).

3. Tillred chokladsåsen genom att vispa ihop ingredienserna. Justera sötman enligt eget behag. Chokladsåsen bör vara lagom tjock så är den lätt kan hällas med sked till ett snyggt mönster på bakelserna. Chokladen stelnar på den kalla bakelsen på ett ögonblick.

4. Dekorera gärna med till exempel några små raw food-bollar som du gör av resterna från smeten för bottnen.

Andra spännande recept

Vad tycker du?