Siri Barjes glutenfria chokladtarte med apelsin och kanel

En lite annorlunda men helt sjukt krämig chokladtårta. Enkel i den mån att det är bara själv pajskalet som ska tillagas! Apelsinen och kanelen gör kakan härligt julig. Mandelmjölet gör degen lite sötare vilket jag tycker passar utmärkt med den mörka chokladen.

Ingredienser (1 tårta)

  • 3,5 dl mandelmjöl
  • ½ msk råsocker
  • 1 liten nypa salt
  • 1,5 dl kokosolja
  • 400 g mörk choklad 70%
  • 2,5 dl kokosgrädde
  • 1 dl kokosolja
  • 2 tsk kanel
  • Skalet från en halv apelsin
  • Några myntablad

 

Så här lagar du receptet (4 timmar)

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda ihop alla ingredienser till degen snabbt. Låt vila i minst 20 minuter i kylen.

3. Kavla ut degen och lägg i en pajform, nagga och förgrädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt svalna i minst 10 minuter.

4. Bryt chokladen och lägg den i en kastrull. Tillsätt kokosolja, grädde och kanel och koka försiktigt tills chokladen har löst sig.

5. När krämen är helt slät, häll ned smeten i pajskalet och låt stå till chokladen har stelnat, ca 3 timmar.

6. Servera med rivet apelsinskal, mynta och grädde!

Andra spännande recept

Vad tycker du?