Siri Barjes glutenfria galette med nektarin, blåbär och vanilj

Jag älskar galette! Det är som en sjukt enkel paj som dessutom är otroligt snygg att se på. Byt ut nektarinen mot vilken frukt du vill, det blir till exempel lika gott med äpple eller päron. Mandelmjölet gör att det smakar nötigt, lite sött och fylligt!

Ingredienser (1 galette)

Deg:

  • 3 dl mandelmjöl
  • 150 g smör
  • 1 nypa salt

Fyllning:

  • 4-5 nektariner
  • ½ dl honung
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 msk råsocker
  • 1 dl blåbär till servering
  • Några myntablad till servering

Så här lagar du receptet (1 timme)

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda ihop snabbt ihop alla ingredienser och låt degen vila minst 20 minuter.

3. Skiva nektarinerna i tunnare klyftor.

4. Ta ut degen och kavla ut den rund på ett bakplåtspapper.

5.Smält honungen i en kastrull och lägg i vaniljextrakt. Låt småputtra i ca 5 minuter.

6. Fördela nektarinen omlott i en hög i mitten av degen. Ringla över den smaksatta honungen.

7. Vik upp degen över frukten och tryck till lite. Strö råsocker över degen.

8. Grädda i 20 minuter i mitten av ugnen.

9. Servera med blåbär och mynta!

Andra spännande recept

Vad tycker du?