Siri Barjes glutenfria paj med svartkål, spenat och gräslök

Jag älskar verkligen paj. Det är något härligt med en knaprig och härlig pajdeg i kombination med en mjuk och krämig fyllning. Svartkålen blir härligt tuggig och mandelmjölet gör den naturligt glutenfri. Servera med en knaprig sallad!

Ingredienser (1 paj)

  • 3 dl mandelmjöl
  • 150 g smör
  • 1 nypa salt
  • 3 msk iskallt vatten

Fyllning:

  • 200 g svartkål
  • 200 g färsk spenat
  • 1 purjolök
  • 1 kruka gräslök
  • 2 dl stark riven ost
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt och peppar

Så här lagar du receptet (1 timme)

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Nyp ihop mjölet med smöret. Tillsätt iskallt vatten och salt. Knåda ihop till en deg.

3. Låt degen vila i kylen medan du förbereder fyllningen.

4. Vispa ihop ägg och mjölk med salt.

5. Hacka svartkål grovt och blanda med spenat i en bunke. Skiva purjolöken tunt och blanda med spenat och svartkål.

6. Kavla ut degen, lägg den i en springform och nagga den lätt med en gaffel. Förgrädda i 10 minuter.

7. Hacka gräslöken och blanda ned hälften med grönsakerna.

8. Ta ut pajen och lägg i grönsaksblandningen. Häll på äggstanningen, strö över ost och resten av gräslöken och grädda pajen i ungefär 30 minuter tills den har fått fin färg.

 

Andra spännande recept

Vad tycker du?