Siri Barjes glutenfria pepparkakor med hampa och mandel

Jag älskar pepparkakor, de får gärna vara välgräddade och knapriga enligt mig. Jag har i hampafrö och mandel i degen, kanske otraditionellt men så sjukt gott! För att lyckas med kryddningen så använder jag mig av färdigblandad pepparkakskrydda.

Ingredienser (Ca 20-30 kakor)

  • 3 dl mandelmjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 dl kokosolja
  • ½ dl honung
  • ½ dl råsocker
  • 2 tsk bikarbonat
  • En rejäl nypa flingsalt
  • 1 tsk salt
  • 3 msk GoGreen hampafrö
  • 2 msk mandelspån
  • 3 tsk pepparkakskrydda

Så här lagar du receptet (25 minuter)

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Blanda alla torra ingredienser till smeten. Smält kokosolja, honung och råsocker. Vänd ned kokosblandningen i de torra ingredienserna. Tillsätt hampafrön och mandelspån. Rör ihop till en slät smet.

3. Kavla ut degen tunt och skär eller använd kakformar och gör roliga former.

4. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de är gyllene.

Andra spännande recept

Vad tycker du?