Spröda Knäckisar

Linfrön, solroskärnor, pumpakärnor och sesamfrön – alla trivs de utmärkt i riktigt spröda och goda knäckebröd. Vi skulle vilja så ett frö för att baka med fröer och kärnor, det är både gott och nyttigt!

Ingredienser (2 st knäckebröd)

Så här lagar du receptet (1 h och 40 min)

1. Lägg havregrynen i en kastrull och häll på vatten så att grynen precis täcks, småkoka i 1 minut.

2. Blanda havregrynen med övriga ingredienser och låt vila i ca 30 min.

3. Sätt ugnen på 180 graders varmluftsugn.

4. Bred ut den kladdiga smeten på 2 smorda bakplåtspapper.

5. Strössla med frömixen och flingsalt.

6. Sätt in båda plåtarna, en i övre och en i undre delen av ugnen och grädda i 20 min.

7. Byt sedan plats på plåtarna och grädda ytterligare 20 min.

8. Öppna ugnsluckan på glänt och grädda i ytterligare 20 min.

9. Låt knäckisarna svalna på galler.

Andra spännande recept

Vad tycker du?