Sallad med rågsnacks och rostade frön

En läcker sommarsallad med fänkål, gurka och tomater med rostade frön som strössel.

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 påse Finn Crisp Rye Snacks Seeds & Sea Salt 
  • 1 påse GoGreen salladsmix
  • 1 tsk chilipulver
  • ½ tsk malen kummin
  • ½ svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk olja
  • ½ fänkål i tunna skivor
  • ½ gurka strimlad på längden
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • ½ msk socker
  • ½ kruka dill
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk citronsaft
  • ½ tsk salt
  • 250 g plommontomater i halvor
  •  2 vårlöksstjälkar i tunna ringar
  • 2 st hjärtsallad

Så här lagar du receptet (30 minuter)

1. Värm ugnen till 170 °C. Blanda fröna med kryddorna och oljan i en skål. Bred ut fröna på bakplåtspapper och rosta dem i ugnen ca 12–15 minuter tills de har fått fin färg.

2. Blanda vinäger, olja, salt och socker. Lägg gurkan och fänkålen i dressingen och låt stå i 10 minuter.  

3. Finhacka dillen med kniv eller i mortel. Blanda med majonnäs, citronsaft och salt.

4. Blanda gurkan, fänkålen, tomaterna, vårlöken och salladen. Bred på ett fat och strö på rågnachos, frön och dillmajonnäs.

Andra spännande recept

Vad tycker du?