Currydoftande bönsallad

Perfekta bönsalladen till den indiska buffén!

Ingredienser (4 portioner)

  • 2,5 dl GoGreen Stora vita bönor ekologiska (färdigkokta)
  • 3 tsk rapsolja
  • 3-4 st hackade chilifrukter
  • 1 st lagerblad
  • 1 tärnad gul lök
  • 2 tsk curry (ex röd Thai-curry)
  • 1 tsk indisk curry (ex Curry Madras)
  • 0,5-1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl pressad citron
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl chilisås
  • ½ dl vatten
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1-2 msk riven ingefära

Så här lagar du receptet (10 min)

1. Värm rapsoljan i en stekpanna och lägg i hackad chili och lagerblad. Rör runt en dryg halvminut och häll sedan i den tärnade löken. Fräs tills löken är gyllenbrun.

2. Tillsätt de olika currysorterna. Krydda med salt, svartpeppar och pressad citron, häll över tomatpuré, chilisås, kokta vita bönor och lite vatten så det inte blir torrt. Låt sjuda på låg värme i cirka 5 min minuter. Lägg i vitlök och färsk ingefära och låt sjuda ytterligare fem minuter. Klart! 

Andra spännande recept

Vad tycker du?