Grönkålssallad med kidneybönor

En modern sallad med asiatisk touch av sesamolja, lime och ingefära. Perfekt som förrätt eller som tillbehör till nudlar eller grillat!

Ingredienser (4 portioner)

Dressing

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk ljus soja
  • Saften av 2 lime
  • 1 msk färsk, riven ingefära
  • ½ röd chili, finhackad
  • 2 msk GoGreen sesamfrön
  • 1 msk honung

Så här lagar du receptet (10 minuter + 10 timmar blötläggning för bönorna)

1. Lägg kidneybönorna i blöt över natten och koka dem sedan enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.

2. Ta bort stammarna från kålen och skölj och hacka bladen.

3. Blanda ner kidneybönor.

4. Skiva gurkan tunt och vänd ner den med. 

5. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.

6. Slå den över salladen och blanda väl. 

 

Andra spännande recept

Vad tycker du?