India ris

Kryddnejlikodoftande basmatiris med rödkål, broccoli och vitlök! Din indiska middag är inte fulländan utan riktigt basmatiris på indiskt vis, passar utmärkt till en Indian Tikka Masala.

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 25 g smör
  • 2 msk rapsolja
  • 5 dl basmatiris
  • 2 tsk gurkmeja
  • 9 dl vatten
  • 2  tsk salt
  • 2 – 3 st lagerblad
  • 4 st kryddnejlikor
  • 1 st broccolibukett
  • 2 dl rödkål
  • Salt och peppar

Så här lagar du receptet (20 min)

1. Hacka löken och vitlöken. Fräs i smör och olja på medelvärme i ca 5 min utan att löken får färg.

2. Häll i riset och gurkmejan och rör runt ordentligt.

3. Tillsätt vatten, salt, lagerblad och kryddnejlika och låt koka långsamt under lock 20 min tills vattnet försvunnit.

4. Fräs upp broccolin och rödkål några minuter, fräs sedan ner riset och smaka av med salt och peppar.                                                            

Andra spännande recept

Vad tycker du?