Kokosris

Kokosdoftande jasminris med salladslök, basilika och chili - det är de små detaljerna som gör skillnad på en bra middag och en middag man aldrig glömmer! Servera tillsammans med en vegetarisk thai-curry, ljuvligt!

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 dl jasminris
  • 4 dl vatten
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 st stor lime
  • 4 st salladslökar (hackade)
  • 1 kruka färsk basiliska (finhackad)
  • 1 st röd chili (utkärnad och finhackad)

Så här lagar du receptet (15 min)

1. Blanda ris, kokosmjölk och vatten i en tjockbottnad kastrull. Riv cesten från limen och tillsätt i kastrullen. Låt koka upp och sedan småkoka.

2. Tillaga riset i 10 minuter eller tills all vätska har kokat in. Låt riset svalna något och blanda sedan med övriga ingredienser. Servera!

Andra spännande recept

Vad tycker du?