Råg-panzanella med läckra sommargrönsaker

Panzanella är en klassisk italiensk sommarsallad med bröd och tomater. Här har vi bytt brödet mot läckra rågsnacks med en härlig krispighet.

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 påse Finn Crisp Rye Snacks Seeds & Sea Salt
  • 1 röd paprika skuren på längden
  • 1 gul paprika skuren på längden
  • 1 kg mogna tomater i klyftor
  • 1 rödlök i strimlor
  • ½ gurka skalad och klyftad
  • 3 msk kapris
  • 1–2 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 dl god olivolja
  • 1 kruka basilika 

Så här lagar du receptet (30 minuter)

1. Värm ugnen till 220 °C. Lägg paprikabitarna på en ugnsplåt och skvätt olivolja och strö salt och peppar på. Rosta i ugnen ca 12 minuter tills paprikan har fått fin färg.

2. Lägg paprikorna i en skål och täck med plastfolie. Låt dra i ca 5 minuter och skala paprikorna.

3. Blanda alla grönsaker och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i 10 minuter så att smaken drar in. Tillsätt vinäger och olivolja. Rör ihop.

4. Lägg grönsakerna och snacksen växelvis i lager på ett fat. Dekorera med färsk basilika.

Andra spännande recept

Vad tycker du?