Siri Barjes julsallad med kidneybönor, fänkål, chèvre, solroskärnor och saffran

Råa knapriga grönsaker i kombination med mjuka och fylliga bönor är ju drömmen i en sallad. Dressingen med saffran är ett måste till. Ät som tillbehör eller bara i ensamt majestät på julbordet. Ett tips för att få grönsakerna extra knapriga är att lägga dem en stund i isvatten efter att du har skivat upp dem.

Ingredienser (4 portioner)

Dressing:

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk citronsaft
  • 0,5 g saffran
  • Salt och peppar

Så här lagar du receptet (20 minuter)

1. Blanda med olivolja, vinäger, dijonsenap, saffran, citronsaft, salt och peppar till dressingen. Låt stå.

2. Skölj bönorna noggrant i kallt vatten. Hacka gräslöken. Rosta solroskärnorna gyllene i en torr panna.

3. Ta bort fula blad på fänkålen. Skiva fänkål tunt eller ännu hellre, skiva den på en mandolin. Lägg i isvatten för extra krispighet.

4. Lägg salladen på ett stort fat. Strö över bönor, fänkål, granatäppelkärnor och bryt över chèvren. Droppa över dressingen. Strö över rostade solrosfrön!

Andra spännande recept

Vad tycker du?