Tabbouleh

Den persiljedoftande tomatsalladen från Libanon är ett klassiskt recept i de arabiska och nordafrikanska köken.

Ingredienser (4 portioner)

  • 3 dl GoGreen Bulgur
  • 1 st stor bunt bladpersilja
  • 10 st färska myntablad
  • ½ st gurka
  • 3 st tomater
  • 2 st rödlökar
  • 2 st citron (pressad)
  • 6-8 msk fin olivolja
  • Salt och peppar

Så här lagar du receptet (15 min)

1. Tillaga bulgur enligt förpackningens anvisning.

2. Skölj och hacka persiljan och grovstrimla myntabladen. Sköj och skär gurka och tomater i små kuber. Skala och finhacka rödlöken. Blanda allt i en skål.

3. Vänd sedan ner bulgurn med alla hackade grönsaker och örter. Stänk över en blandning av pressad citron och olivolja och blanda allt noga.

4. Smaka av med salt och peppar. Servera!

Andra spännande recept

Vad tycker du?