Thaigurksallad

En fantastiskt god gurksallad med ingefära, mynta, fisksås, lime och chili till din thailändska middag.

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 st gurka
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 6 cm färsk ingefära
  • 2 kvistar mynta
  • 2 st lime
  • 2 msk olja
  • 1 tsk thailändsk fisksås (el ljus soja)
  • 1 krm strösocker
  • Salt och peppar
  • 1-2 st röd chili

Så här lagar du receptet (10 min)

1. Börja med att strimmla gurkan.

2. Skala och hacka rödlök och vitlök. Tärna rödlöken och hacka vitlöken fint. Skala ingefäran och riv den fint. Skölj och torka av myntabladen och strimla dem.

3. Lägg i gurkan i en bunke och strö över rödlöken , myntan och ingefäran.

4. Pressa limefrukterna. Blanda limesaften med olja och fisksås och vispa ihop.

5. Rör ner vitlöken i dressingen och krydda med socker, salt och peppar. Droppa dressingen över salladen.

6. Ansa och kärna ur chilin, skär den i fina strimlor och strö över salladen. Servera!

Andra spännande recept

Vad tycker du?