Chiasylt med ingefära, kanel och svartpeppar av Sigrid Barany

Recept på en snabblagad kryddig sylt med mycket lite socker och härlig, tjock konsistens som kommer av chia-frön.

Ingredienser (1 liten burk chiasylt)

  • 3 dl hallon, färska eller frysta (används frysta hallon måste de kokas någon minut av hygienskäl)
  • 1 dl vatten
  • 1-2 msk kokossocker
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 2 krm svartpeppar (kan uteslutas)
  • 1 msk färsk ingefära
  • Zest av 1 ekologisk lime
  • 4 msk GoGreen Ekologiska Chiafrön

Så här lagar du receptet (10 minuter + 1 timme i kyl)

1. Lägg alla ingredienser utom chiafrö i en matberedare och mixa slätt.

2. Rör ner chiafrö och låt sylten vila i kylskåp minst en timme. Servera till exempel tillsammans med nybakade scones.

Andra spännande recept

Vad tycker du?