Honungsrostade fröcrax med marinerade jordgubbar

Vad ska man egentligen göra med alla små fröslattar man har kvar? Här är en supergod grej som kom till just på det viset; man tager vad man haver. Genom att rosta fröerna förhöjs smakerna till en ny nivå och det blir verkligen extra gott. Blanda med honung, och vips har man ett naturligt sött kex som passar till mycket. Servera fröcraxen som här till jordgubbar, eller varför inte bre på en krämig mascarponeost eller som fredagssnacks?

Ingredienser (2 portioner)

  • 250 g jordgubbar
  • Saft och zest från 1 lime
  • 150 g kvarg

Fröcrax

Så här lagar du receptet (20 minuter)

1. Skölj och skiva jordgubbarna, riv över limezest och pressad limesaft. Blanda väl och låt stå. Blanda ingredienserna till fröcraxen i en bunke. 

2. Rosta gyllene i stekpanna på medelvärme, ca 3-4 minuter, se till så det inte bränns.

3. Häll över på bakplåtspapper och låt stelna.

4. Bryt i bitar till crax*. Lägg de marinerade jordgubbarna i en skål, lägg på en klick kvarg samt toppa med fröcrax.

*crax= blandning av crackers och kaka/kex

Andra spännande recept

Vad tycker du?