Overnight oats - Rawfood-gröt

Gröt har blivit hett, och speciellt då med goda tillbehör och toppingar. Vi gillar Overnight Oats, gröt som inte tillagas, utan får stå över natten i kylen och gotta ihop sig.

Ingredienser (1 portion)

Så här lagar du receptet (5 minuter + över natten)

Blanda allt i en behållare tillsammans med någon av smaksättningarna. Förslut behållaren väl och låt vila i kylen över natten. Dagen efter toppar du med valfri topping, se våra förslag här nedan.

Blåbär, vanilj & agavesirap
Utgå från grundreceptet och smaksätt med ½ dl frysta blå­ bär, lite stött kardemum­ma och 1 knivsudd vaniljpulver.  Toppa med Agavesirap, färska bär och lite mandel eller frön. 

Hallon, 
lime & kokos
Använd kokosdryck i grund­ receptet och smaksätt med ½ dl frysta hallon, skal från ½ lime och ½ tsk kokossocker. Toppa med exotisk frukt, kokosflakes och eventuellt lite kanel. 

Kardemumma,
kanel, vanilj & äpple
Utgår från grundreceptet och smaksätt med lite stött kardemum­ma, ½ tsk malen kanel, 1 knivsudd vaniljpulver. Vänd ner tärnat äpple och toppa med flytande honung, äpple och hackad mandel.

Banan & jordnötssmör
Smaksätt med ½ mognen, mosad banan och ½ msk crunchy jordnötssmör. Toppa med salta jordnötter, skivad banan och färska blåbär.

Andra spännande recept

Vad tycker du?