Ancient Grains Penne med rostad sötpotatis, grönkål & balsamico

En smakrik och färgglad pasta som får sina färgklickar från rostad sötpotatis och grönkål. Vår Ancient Grains Penne är både glutenfri och ekologisk, och smakar fantastiskt gott!

Ingredienser (4 portioner)

Så här lagar du receptet (30 minuter)

1. Koka pastan al dente enligt anvisning på paketet, häll av kokvattnet men spara ca 1 dl av vattnet.

2. Hacka och skala sötpotatisen i bitar och rosta den i ugn med olivolja i ca 15 min på 185°C, tills den är mjuk.

3. Sautera i en stekpanna schalottenlök, salvia, vitlök, tillsätt grönkål och kikärtor. Häll i sötpotatis, pumpakärnor, salt och peppar.

4. Addera sedan citronsaften och balsamico, vänd ner den kokta pastan (dryga ut med det sparade pastavattnet om det behövs). Toppa med persilja och riven ost. Smaklig måltid!

Andra spännande recept

Vad tycker du?