Bönburgare med grillade bröd och majonäs

Laga bönburgare från grunden! Smaksätt med två sorters frön och persilja, och servera med grillat bröd och grönsaker.

Ingredienser (4 bönburgare)

Tillbehör:

  • Bröd grillade i stekpanna eller ugn
  • Majonäs
  • Tomat
  • Saltgurka
  • Ost

Så här lagar du receptet (1 timme (samt blötläggning över natten))

1.Blötlägg de bruna bönorna över natten i rikligt med vatten. Häll av bönorna och skölj under kallt vatten.

2. Koka upp bönorna i rikligt med saltat vatten i ca 25 min eller tills att de bruna bönorna börjar spricka och de går lätt att mosa mot kastrullens kant.

3. Rosta under tiden fröna i en torr het panna med en nypa salt. När fröna börjar knäppa kan du ta dem av plattan det tar ungefär 5 min.

4. Häll av de kokta bönorna. Blanda med de färdigkokta svarta bönorna.

5. Mixa bönor, de rostade fröna, soja och majsstärkelse till en grov smet. Tillsätt havregryn, hackad gul lök, pressade vitlöksklyftor, persilja och havredryck.

6. Blanda till en jämn smet. Forma fyra stycken burgare av smeten.

7. Stek burgarna på medelhög värme tills att de fått fin färg. Lägg eventuell en skiva ost på den färdigstekta sidan så osten får smälta medan burgaren steks klart på andra sidan. Bönburgaren kan också penslas med en kryddig glaze så den får en klistrig yta.

8. Servera burgarna med grillade bröd, majonnäs, tomat, saltgurka och eventuellt en skiva ost. 

Andra spännande recept

Vad tycker du?