Klassisk bönburgare med brioche-bröd

Bönburgare har blivit en modern klassiker. Du kan göra den på en uppsjö av olika sätt, här är vårt favoritrecept!

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 fpk GoGreen Svenskodlade Kidneybönor, väl sköljda
  • 2 morötter, skalade och rivna
  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 tsk spiskummin
  • 
2 tsk potatismjöl
  • ½ dl sesamfrö
  • Salt & peppar
  • Olja till stekning
  • 4 st Brioche Hamburgerbröd

  • Hamburgerdressing
  • Tomat
  • Sallad
  • Ost
  • Ketchup

Så här lagar du receptet (20 minuter)

1. Fräs morötter, vitlök och spiskummin i olja några minuter.


2. Mixa bönorna släta i matberedare eller mixer. Blanda i morötter och potatismjöl i bönsmeten. Salta och peppra.

3. Forma till fyra burgare och vänd dem i sesamfrön. Stek i
 olja på medelvärme ca 4 min per sida. Burgarna går även bra att lägga på grillen, grilla i 3-4 minuter per sida. Servera i hamburgerbröd
 med klassiska tillbehör.

 

Andra spännande recept

Vad tycker du?