Black bean burgers

Vem älskar inte bönburgare? Enkla att mixa ihop och steka, sen är det bara att välja din favoritört för extra smak!

Ingredienser (4 portioner)

Så här lagar du receptet (15 minuter)

1. Häll av och låt bönorna rinna av, mosa bönorna med en gaffel i en bunke.

2. Rör ner övriga ingredienser, tillsätt majsstärkelsen på slutet.

3. Forma till 4 burgare.

4. Stek i olja på medelvärme ca 3 minuter per sida. Servera i hamburgerbröd eller pitabröd, med dressing och sallad. Om du upplever att konsistensen är lite smulig så kan du blanda i lite vatten och matolja och låta massan stå en 15 minuter för en fastare burgare.

Tips! Prova att blanda i ½ pkt riven halloumi i bönfärsen, det ger en härlig sälta! Det är också gott att ha i lite sesamolja och sesamfrön i färsen, för en lätt nötigt smak.

 

Andra spännande recept

Vad tycker du?