Black bean burger - GoGreen

Black bean burger

Vem älskar inte bönburgare? Enkla att mixa ihop och steka, sen är det bara att välja din favoritört för extra smak!

Ingredienser (4 portioner)

Tillbehör

  • Sallad
  • Dressing

Så här lagar du receptet (15 minuter)

1. Häll av och låt bönorna rinna av, mosa bönorna med en gaffel i en bunke.

2. Rör ner övriga ingredienser, tillsätt potatismjölet på slutet.

3. Forma till 4 burgare.

4. Pensla med olja och grilla eller stek 3-4 min per sida. Servera i hamburgerbröd eller pitabröd, med dressing och sallad. Om du upplever att konsistensen är lite smulig så kan du blanda i lite vatten och matolja och låta massan stå en 15 minuter för en fastare burgare.

Tips! Prova att blanda i ½ pkt riven halloumi i bönfärsen, det ger en härlig sälta! Det är också gott att ha i lite sesamolja och sesamfrön i färsen, för en lätt nötigt smak.

 

Andra spännande recept

Vad tycker du?