Bönburgare med vita bönor & chilimajonäs

Vi älskar vegetariska burgare, och med färdigkokta bönor så går de snabbt att laga. Servera med dina favoritgrönsaker, en chilimajonäs eller annan god sås.

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 hamburgerbröd(glutenfria)
  • 2 avokado
  • 50 g skott/groddar
  • sallad
  • tomat

Chilimajonnäs

  • 1 dl vegansk majonnäs
  • Srirachasås efter smak

Så här lagar du receptet (40 minuter)

1. Skölj bönorna under rinnande vatten i ett durkslag, låt rinna av. Finhacka chilin.

2. Mixa bönorna med mixerstav och blanda i chili, potatismjöl, salt och peppar. Forma till burgare och lägg dem i frysen ca 30 min, då håller de ihop bättre vid grillning/stekning.

3. Pensla burgarna med olja och grilla eller stek dem ca 3-4 min/sida, salta och peppra.

4. Blanda ihop chilimajonnäsen. Gröp ur avokadoköttet och skär det i skivor. Servera burgarna i hamburgerbröd med avokado, skott, sallad och chilimajonnäs.

Andra spännande recept

Vad tycker du?