Bönkebabspett med fetaoströra och rostad potatis

Prova systrarna Brydlings goda bönkebabspett med fetaoströra och rostad potatis. Gjord på svenskodlade kidneybönor förstås!

Ingredienser (4 portioner)

  • 5,5 dl GoGreen Svenskodlade färdigkokta kidneybönor
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl ströbröd
  • 1 st ägg
  • 1 dl riven god ost
  • 1 st citron, finrivet skal
  • ½ kruka mynta
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm chipotle pulver
  • ½-1 tsk salt
  • 4 st knipplök/salladslök
  • 4 st knippmorot
  • 4 st små rödbeta
  • Blandad sallad

 

Citron och örtolja

  • 1 st citron, finrivet skal
  • ½ kruka basilika eller persilja
  • 1-2 dl Rapsolja

 

Fetaoströra

  • 2 dl cremefraiche
  • 200 g Fetaost
  • ½ kruka basilika

 

Potatis

  • 600 g småpotatis
  • Salt
  • Rapsolja

Så här lagar du receptet (50 min)

1. Häll av bönorna och skölj dem noga. Mixa bönor, vitlök, ströbröd, ägg, skal av citron, mynta, spiskummin, chipotle och salt i en matberedare. Vänd i osten och låt vila 5 minuter.

2. Koka betor mjuka så de går att skala.

3. Forma kebaber av färsen och sätt på dubbla spett ( om du har ), spetta på morot, lök och rödbeta. Går lika bra att grilla eller steka biffar av färsen!

4. Grilla på svag-medel värme på grillen till morötter och lök är färdiga. Pensla med örtolja och salta.

Citron och örtolja
Mixa samman i en matberedare eller med stavmixer.

Fetaoströra
Smula osten och hacka basilika och blanda samman.

Potatis
Rosta i 225 gradig ugn med salt och olja ca 20-30 minuter.

Ät allt tillsammans med en sallad.

Andra spännande recept

Vad tycker du?