Bruna bönor med chili och ingefära

Öländska bruna bönor lagade från grunden, med en extra knorr med ingefära och chili. Samma goda recept som du hittar på baksidan av förpackningen på våra svenskodlade bruna bönor.

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 dl GoGreen Svenskoldade Bruna bönor
  • 500 g skivat rimmat fläsk
  • ½ gul lök
  • 6 dl vatten
  • 1 dl sirap
  • 4 msk smör
  • 2 msk ättika 12%
  • 1 msk grovhackad ingefära
  • 1 krm chiliflakes
  • Salt och peppar

Så här lagar du receptet (2h)

1. Skölj bönorna och blötlägg dem i ca 12 timmar, häll av vattnet.

2. Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken. Tillsätt de bruna bönorna och vattnet, låt koka ca 1-1,5 timme. Späd på med mer vatten om det behövs och rör om. När du har fått den konsistens du önskar, tillsätt sirap, ättika, ingefära, chiliflakes, salt och peppar.

3. Låt det koka ihop i ca ytterligare 10-15 minuter. Under tiden som bönorna kokar färdigt knapersteker du fläsket. Servera!

Andra spännande recept

Vad tycker du?