Indisk Daal - linsgryta med röda linser, garam masala curry

Linsgryta eller "Daal" är en av de vanligaste maträtterna i det indiska köket. Daal finns i en mängd olika varianter, vår variant är vegetarisk – såklart!

  • Tillagningstid
    20 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

  • 4 dl GoGreen Röda linser (torra)
  • 1 st gul lök
  • 3 tsk spiskummin
  • 3 st lagerblad
  • 1 förp (300 g) krossade tomater
  • 2 tsk torkad koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2-3 tsk currymasala-pulver
  • 1-2 tsk chilipulver (efter smak)
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1 msk olja  
  • 1-2 tsk salt

 

Så här gör du

  1. Hacka gul lök och sautera, på medel värme tills löken är genomskinlig.
  2. Häll på tomaterna och alla kryddorna, låt sjuda 5 minuter och häll sedan på linserna.
  3. Stek den skivade vitlöken i oljan tills den är gyllenbrun.
  4. Häll upp Daal i ett serveringskärl och ringla över den varma vitlöksoljan, servera med basmatiris och nan-bröd.