Dal - indisk linsgryta

Linsgryta eller "Dal" är en av de vanligaste maträtterna i det indiska köket. Dal finns i en mängd olika varianter, vår variant med röda linser finner du receptet på nedan.

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 dl GoGreen Röda linser (färdigkokta)
  • 1 st gul lök
  • 3 tsk spiskummin
  • 3 st lagerblad
  • 1 förpackning GoGreen Eko Krossade Tomater
  • 2 tsk torkad koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2-3 tsk currymasala-pulver
  • 1-2 tsk chilipulver (efter smak)
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1 msk olja  
  • 1-2 tsk salt

 

Så här lagar du receptet (20 min)

1. Hacka gul lök och sautera, på medel värme tills löken är genomskinlig.

2. Häll på tomaterna och alla kryddorna, låt sjuda 5 minuter och häll sedan på linserna.

3. Stek den skivade vitlöken i oljan tills den är gyllenbrun.

4. Häll upp Dal i ett serveringskärl och ringla över den varma vitlöksoljan, servera med basmatiris och nan-bröd.

Andra spännande recept

Vad tycker du?