Falafel - friterade kikärtsbollar

Servera gärna falafeln med tomat och paprikasallad!

Ingredienser (4 portioner)

Så här lagar du receptet (55 min)

1. Mixa kokta kikärter till en fuktig färs. 

2. Blanda färsen med koriander, vitlök, skalade sesamfrön, salt, spiskummin, vatten, och peppar. Låt stå i minst 30 minuter (så här långt kan du förbereda innan fritering).

3. Forma kikärtsbollar mellan två teskedar eller med händerna. Se till att blöta redskapen mellan var annan/ var tredje falafel så att de blir lätta att forma. Lägg dem på ett fat. 

4. Hetta upp olja till 180 grader i en tjockbottnad kastrull, oljan ska täcka falafeln. Fritera falafeln. Undvik att röra falaflarna tills de stabiliserat sig på ytan, då kan du ruska lite på dem så att de separerar sig. När de är lätt guldbruna och flyter upp är de färdiga. 

Andra spännande recept

Vad tycker du?