Halloumisallad med bulgur

Matig sallad för alla halloumiälskare. Utmärkt som bufférätt eller som ensamrätt en solig sommardag.

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 dl GoGreen Bulgur
  • 285 g GoGreen Ekologisk Bönmix (färdigkokta)
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 msk vinäger
  • 11 st soltorkade tomater i olja, samt 3 msk av lagen
  • 1 dl bladpersilja
  • 4 msk olja
  • 1 påse färsk spenat
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 kruka basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt och peppar
  • 2 paket halloumi

Så här lagar du receptet (15 min)

1. Koka bulgur med buljongtärning och vinäger enligt anvisning på förpackningen. Skär tomaterna i små bitar och hacka bladpersiljan. Skär basilikan i mindre bitar. 

2. Låt bulgurn svalna och tillsätt bönmixen. Blanda ner resten av ingredienserna i en stor skål. Smaka av med salt och vinäger. 

3. Stek halloumin i några droppar olivolja och servera tillsammans med salladen.

Andra spännande recept

Vad tycker du?