Indisk linssoppa

Ett recept på en härlig indisk linssoppa med smak av mango chutney, garam masala och ingefära. Perfekt för en snabb och god middag.

Ingredienser (4 portioner)

  • 3 dl GoGreen Röda linser
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 tsk curry
  • 2 msk garam masala
  • 100 g bladspenat
  • 1,5 liter grönsaksbuljong
  • 300 g GoGreen Krossade Tomater Ekologiska
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 dl pressad citron
  • Olja, riven ingefära, mango chutney, salt och peppar efter behov.

Så här lagar du receptet (15 min)

1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans i lite olja. Tillsätt curry, garam masalaoch bladspenat, låt fräsa i 1 min.

2. Tillsätt linserna och buljongen. Rör ner krossade tomater, grädde, pressad citron och riven ingefära.Smaka av med mango chutney och ev. salt och peppar.

3. Koka under lock ca 15-20 min.

Andra spännande recept

Vad tycker du?