Kikärtsburgare med fetaost och röd yoghurtsås

Prova att göra en hamburgare på kikärter nästa gång, tillsammans med fetaosten blir de ljuvligt goda att grilla! Såsen och grönsakerna går att göra i förväg och ställa fram kallt till servering. Smaklig spis!

Ingredienser (4 portioner)

  • Kikärtsburgare:
  • 285 g GoGreen Kikärter Ekologiska (färdigkokade)
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st morot
  • 100 g fetaost
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • Salt och peppar, efter behov
  • Olja eller smör till stekning
  • Yoghurtsås:
  • 2 dl yoghurt
  • 3-5 msk ajvar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar
  • Tillbehör:
  • Avocado
  • Tomat
  • Grönsallad
  • Rödlök
  • Hamburgerbröd

Så här lagar du receptet (20 min)

Kikärtsburgare med fetaost:

1. Mixa kikärterna till en fast ”färs” i en skål.

2. Finhacka löken och vitlöken och riv moroten.

3. Smula ner fetaosten i kikärtsfärsen och blanda i lök, vitlök, morot, ägg och ströbröd. Smaka av med kryddorna. 

4. Dela upp ”färsen” i fyra stora eller åtta små bitar och forma varje bit till en rund burgare.

5. Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna på båda sidor så de får en fin yta.

6. Bygg ihop burgarna och grönsakerna i bröden och toppa med yoghurtsåsen.

Yoghurtsås:

Blanda samman alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt till servering.

 

Andra spännande recept

Vad tycker du?