Linssoppa med lime och kokos

En len linssoppa med en frisk syra av lime och en lätt smak av kokos. Recept från boken Vegemania av Manuela Bosco.

Ingredienser (2 portioner)

  • 2 dl GoGreen Röda Linser (torra)
  • 1 l vatten

  • 1 grönsaksbuljongtärning

  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök

  • 1 stjälk vårlök

  •  färsk chili

  • 1 knippe färsk koriander
  • 5 körsbärstomater
  • 3 msk GoGreen Kokosdryck osockrad
  • 1 bit ingefära, riven

  • 1 msk tahini

  • 1 ekologisk lime

Så här lagar du receptet (50 minuter)

1. Blötlägg linserna (ifall du inte använder färdigkokta) en timme och häll ut vattnet.

2. Häll en liter vatten i en kastrull och koka upp tillsammans med växtbuljongtärningen. Tillsätt linserna och låt koka i fem minuter.

3. Tillsätt hackad lök, vitlök, vårlök, chili och en tredjedel av korianderknippet. Lägg i de sköljda tomaterna, kokosdryck och tahini. Låt småkoka 30-40 minuter på låg värme.

4. Tvätta limen omsorgsfullt. Tillsätt resten av koriandern och limesaften i soppan. Smaka av och tillsätt lite vatten eller kokosgrädde vid behov. Avnjut varm med färskhackad koriander.

Andra spännande recept

Vad tycker du?