Majssoppa

”Den finaste majsen mixad till en gräddig soppa med västerbottenost och tryffel” – Johan Jureskog, AG och Rolfs Kök.

Ingredienser

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk smör
2 förpackningar GoGreen Ekologisk Gourmetmajs
2 msk vetemjöl
4 dl kycklingbuljong
2 dl vitt vin
2 dl grädde
100 g västerbottensost, grovriven
salt, nymalen svartpeppar, tryffelolja

 Till servering
1 dl rostad majs
1 msk finskuren gräslök
4 msk crème fraîche
matolja och ev grovriven vintertryffel

Så här lagar du receptet

  1. Finhacka lök och vitlök och stek i smör i ett par minuter utan att det tar färg. Häll i majsen och blanda runt, låt värmas i ett par minuter. Strö över mjölet och häll i buljong och vitt vin, låt koka 10 min.
  2. Häll i grädden och låt koka upp. Mixa sedan blandningen i en mixer eller matberedare och tillsätt osten. Smaka av med en knivsudd tryffelolja (var försiktig så att du inte överdoserar), salt och peppar.
  3. Till servering: Hetta upp matolja och tillsätt den väl avrunna majsen precis innan oljan börjar ryka. Rosta majsen lätt så att den får lite färg. Servera soppan med garnityren på toppen. Njut!

Andra spännande recept

Vad tycker du?