Mungbönsallad med färska örter

En läcker sallad med små, fina mungbönor tillsammans med mycket grönsaker och färska örter. Ett måste för sommarens middagar!

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 dl GoGreen Mungbönor, blötlagda i 8 timmar.
  • 1 dl finhackad persilja.
  • 1 kruka färsk myntablad, grovt hackade
  • 6-8 salladslökar
  • 1 grön paprika, tärnad 
  • 3 medelstora tomater, tärnade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • ¼ tsk mald svartpeppar
  • ½ tsk havssalt
  • 3 msk färsk citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • ½ dl GoGreen rostade pumpakärnor
  • ½ dl tärnade svarta oliver

Så här lagar du receptet (30 minuter + blötläggning)

1. Koka mungbönorna i 12 min enligt anvisningen på förpacknignen.

2. Blanda i en stor skål, tillsammans med vitlök, salt, peppar, citron och olivolja. Ställ åt sidan.

3.  När bönorna har svalnat,  blanda mungbönor med grönsaksblandningen. Smaka och justera kryddor om så önskas.

Andra spännande recept

Vad tycker du?