Pasta med hummus och tomater

Testa att blanda pasta och hummus, fantastiskt gott!

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 g pasta

  • Hummus:
  • 1 dl GoGreen Kikärter ekologiska (färdigkokta)
  • 1 msk tahini (sesampasta, kan uteslutas)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk spiskummin
  • Salt
  • Vatten
  • 1 ask cocktailtomater
  • 2 st avokado
  • 2 msk hackad persilja

Så här lagar du receptet (20 min)

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. 

2. Gör under tiden hummusen: Mixa kikärter, tahini, pressad vitlök, pressad citron, olivolja och spiskummin till en slät smet, smaka av med salt och späd eventuellt med vatten för tunnare konsistens.

3. Snitta tomaterna på toppen och tryck ut innehållet i en bunke. Lägg ner tomater, avokado i bitar och blanda med hummusen. Blanda den kokta pastan med röran och servera med hackad persilja.

Andra spännande recept

Vad tycker du?