Pasta med kikärter och basilikasås

Basilikadoftande currypasta.

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 g Linguine
  • 1 st röd paprika
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk curry
  • 2–3 dl lätt crème fraiche, kokbar
  • 0,5 dl stark chilisås
  • 285 g GoGreen Kikärter ekologiska (färdigkokta)
  • 1 st banan
  • Salt, peppar
  • 0,5 kruka färsk basilika

Så här lagar du receptet (20 min)

1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. 

2. Strimla paprikan och fräs den i smör tillsammans med curry. Blanda i crème fraiche och chilisås. Tillsätt avrunna kikärter och bananen, skuren i skivor. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

3. Dela basilikabladen och blanda ner i såsen, tillsammans med pastan. Servera!

Andra spännande recept

Vad tycker du?