Pumpasoppa med hampafrö och rostade pumpakärnor av Sigrid Barany

En vegetarisk söt och krämig soppa med sting och fyllig nötsmak av hampafrö.

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 gul lök, grovhackad
  • 4 msk färsk ingefära, grovhackad
  • ½ tsk chilipulver (eller mer efter smak)
  • 500 g skalad, urkärnad pumpa i bitar (t ex muscatpumpa eller butternut squash)
  • Olivolja till stekning
  • 5 dl lantbuljong (pulver + vatten)
  • 2 dl grädde eller mjölkfritt alternativ
  • 1 dl GoGreen Ekologiska Hampafrö
  • Zest av 1 ekologisk apelsin
  • Saft av 1 apelsin
  • Citronsaft, salt och svartpeppar efter smak
  • 1 dl GoGreen Rostade Pumpakärnor 

Så här lagar du receptet (25 minuter)

1. Fräs lök, ingefära och chili i olivolja så att löken mjuknar.

2. Tillsätt pumpa och fräs några minuter. Häll på buljong och koka upp. Låt koka under lock ca 15 minuter.

3. Tillsätt GoGreen Mat och hampafrö och mixa soppan helt slät i en kannmixer. Smaka upp med apelsinzest, apelsinsaft, salt, peppar och eventuellt citronsaft. Servera med rostade pumpakärnor att strö över.

Andra spännande recept

Vad tycker du?