Rödbetsbiffar med bovetesallad och citronsås av Sigrid Barany

Njut av sötsalta, knapriga biffar, en örtig sallad full av näring och en syrlig sås som binder ihop rätten. Underbart gott!

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 rödbetor, skalade
  • 2 dl kokt GoGreen Skalad Hirs
  • 150 g fetaost
  • ½ påse GoGreen Salladsmix
  • 1 gul lök, skalad
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 ägg
  • 4 msk maizena
  • ½ tsk timjan
  • 3 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Matolja till stekning

 

Bovetesallad med svarta bönor

 

Citronsås

  • 2 dl grädde eller mjölkfritt alternativ
  • Zest av ½  ekologisk citron
  • Saft av ½ citron
  • Salt efter smak
  • 2 tsk flytande honung

Så här lagar du receptet (30 minuter)

1. Rödbetsbiffar: Skär rödbetor, fetaost och lök i mindre bitar och lägg i en matberedare.

2. Tillsätt övriga ingredienser utom matolja. Mixa till en grynig röra som håller ihop. Smaka av med salt, peppar och balsamvinäger.

3. Hetta upp matolja i en stekpanna på medelvärme. Klicka i skedvis av smeten och platta ut. Stek så att biffarna får fin stekyta på båda sidor och servera dem varma.

4. Bovetesallad: Koka bovetet enligt anvisning på förpackningen och låt svalna något. Blanda med övriga ingredienser. Rör ihop dressingen och häll över salladen.

5. Citronsås: Rör ihop alla ingredienser och låt stå kallt 15 minuter innan servering så att såsen tjocknar. Det går också bra att kyla Visp innan tillagningen.

Andra spännande recept

Vad tycker du?