Siri Barjes pasta med broccoli, grönkål och pumpakärnor

Jag tycker att det är magiskt att du kan göra pesto på nästan vilken grönsak som helt. Här använder jag rå broccoli som inte bara bidrar med sötma och smak, peston får dessutom en otroligt fin och grön färg.

Ingredienser (4 portioner)

Så här lagar du receptet (20 minuter)

1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, spara lite kokvatten i en kopp. Blanda sedan pastan med olivolja.

2. Rosta pumpakärnorna i torr panna tills de är lite gyllene, spara lite till servering. Ställ åt sidan.

3. Hacka broccoli grovt. Dela vitlöken i mindre bitar.

4. Mixa broccoli, grönkål, olivolja, vitlök, basilika och hälften av pumpakärnorna till en grov röra. Är den för lös? Tillsätt mer pumpakärnor. Är den för fast? Tillsätt lite av pastavatten och mixa igen. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.

5. Blanda peston med pastan för servering och lägg upp på ett fint fat. Dekorera med basilika och pumpakärnor.

Andra spännande recept

Vad tycker du?