Siri Barjes pasta med zucchini, svamp och pangrattato på solrosfrön

Pangrattato är som ett italienskt smaksatt ströbröd, vi använder solrosfrön istället för bröd för att få det glutenfritt. Svamp, pasta och vitlök, vad kan gå fel.

Ingredienser (4 portioner)

 

Pangrattato:

Så här lagar du receptet (20 minuter)

1. Koka pastan, häll av den men spara en mugg av pastavattnet. Håll pastan varm och tillsätt 3 msk olivolja.

2. Dela zucchini, kärna ur den och skiva i tunnare stavar. Dela vitlöken i två och skiva den sedan tunt. Bryt svampen i mindre bitar.

3. Ta en stor stekpanna och tillsätt 5 msk olivolja.  Tillsätt svampen och stek tills svampen har släppt vätska och sedan börjat få färg. Tillsätt då zucchini och vitlök, stek på medelvärme i 3 minuter, vitlöken ska inte ta färg.

4. Salta och peppra.

5. Tillsätt pastan till grönsakerna, rör runt och tillsätt lite av pastavattnet. Tillsätt spenaten. Låt pastan koka med såsen i 1 minut för maximal smak.

6. Dela vitlöken i mindre bitar och mixa dem sedan grovt i en mixer med solrosfröna och chilin. Stek smulorna knapriga i olivolja på medelhögvärme.

7. Strö pangrattato över pastan. Pressa över lite citron och dekorera med hackad persilja 

Andra spännande recept

Vad tycker du?