Snabb kikärtsgryta med afrikanska smaker

En värmande kikärtsgryta passar perfekt på ruggiga höstdagar. Grytan går fort att laga och ger en härligt fyllig smak som passar bra ihop med en grönsallad.

Ingredienser (4 portioner)

  • 3 dl GoGreen Ekologiska Kikärter (färdigkokta)
  • 1 st hackad gul lök
  • 800 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0,5 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl apelsinjuice
  • 3 msk jordnötssmör
  • 2 msk curry
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk chilipeppar
  • Salt och peppar efter behov
  • En näve cashewnötter

Så här lagar du receptet (20 min)

1. Hacka löken och bryn i en kastrull ett par minuter på medelvärme. 

2. Häll i krossade tomater, vatten, grönsaksbuljongtärning, apelsinjuice och jordnötssmör i kastrullen och rör ihop. Smaka av med kryddorna.

3. Låt grytan koka upp och låt puttra i 15 minuter på medelvärme. Häll i de färdigkokta kikärtorna samt nötterna när någon minut av koktiden återstår. Salta och peppra efter smak. Servera med basmatiris och en grönsallad. 

Andra spännande recept

Vad tycker du?