Spenat- och linssoppa

Gröna linser gör din spenatsoppa ännu grönare och godare.

Ingredienser (4 portioner)

  • 5 dl GoGreen Gröna linser
  • 1 st hackad gul lök
  • 2 st hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1,5 L vatten
  • 1 tsk rivet citronskal
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g strimlad spenat

Så här lagar du receptet (40 min)

1. Skölj linserna och blötlägg dem om så önskas. 

2. Fräs lök, vitlök och spiskummin i olja i ca 2 min. Lägg i linserna, smula på buljongen och häll på vattnet. Låt koka ca 20-30 min under lock. (Koktiden varierar beroende på om linserna blötlagts eller inte.) 

3. Smaka av med citronskal, salt och peppar och avsluta med att röra ner spenaten. 

Andra spännande recept

Vad tycker du?