Tikka Masala - indisk gryta med kryddris

Härlig Indisk Tikka Masala med doftande kryddris.

Ingredienser (4 portioner)

  • Kryddris
  • 4 dl basmatiris
  • 1 st kanelstång
  • 2 kärnor kardemumma
  • 1 nypa gurkmeja
  •  
  • Tikka Masala
  • 300 g Quorn bitar eller annat vegetariskt alternativ
  • 1 msk smör
  • 1 st hackad vitlöksklyfta
  • 3 st salladslökar
  • 0,5 hackad röd chili
  • 1 st gul eller röd paprika
  • 2 tsk garam masala
  • 0,5 dl hackad koriander 
  • 1 msk hackad ingefära
  • 3 dl matlagningsgrädde alt matlagningsyoghurt
  • Salt och peppar
  • 3 msk tomatpuré 

Så här lagar du receptet (40 min)

1. Mät upp riset och lägg det i dubbla mängden kallt vatten, 8 deciliter. Tillsätt kanelstång, några kardemummakärnor och lite gurkmeja. Salta lätt och låt det koka upp.

2. Bryn Quorn i smör. Tillsätt hackad vitlök, salladslök, chili och paprika. Krydda med garam masala, koriander och ingefära.

3. Häll i grädde/yoghurt och tomatpurén. Smaka av med salt och peppar.

4.Servera Quorn tillsammans med det kryddiga riset och raitan och eventuellt lite naanbröd.

Andra spännande recept

Vad tycker du?