Vegetarisk Bolognese av Sigrid Barany

Laga en härlig vegetarisk Pasta Bolognese med linser som får en rund och fin smak av nyttiga frön.

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 selleristjälkar, finhackade
  • 1 morot, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • Olivolja till stekning
  • ½ påse GoGreen Salladsmix
  • 1 pkt (285 g) GoGreen Röda Linser, kokta (kan bytas ut mot 2 dl kokt GoGreen Skalad Hirs)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 burk hela skalade tomater, sönderklippta
  • ½ tsk oregano
  • 1 tsk socker
  • Salt och svartpeppar

Så här lagar du receptet (40 minuter)

1. Fräs lök, morot, selleri och vitlök i olivolja på medelvärme tills löken är genomskinlig. Häll på vinet och låt koka upp.

2. Mixa salladsmixen i matberedare till finkornigt kross. Tillsätt frökross, linser, tomat, oregano och socker och koka upp. Sänk värmen och låt såsen sjuda i 25 minuter under lock.

3. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera till pasta eller använd som bas i en lasagne.

Andra spännande recept

Vad tycker du?