Vegetarisk köttfärssås på röda linser & svarta bönor
Har du aldrig testat bolognese i vegetarisk tappning? Byt ut köttet mot röda linser & krydda med italienska kryddor för ett galet gott vego-alternativ!
-
Tillagningstid30 minuter
-
Receptet ger:4-6 portioner
Ingredienser
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk torkade örter, t.ex. timjan, rosmarin
- 1 förp (300 g) krossade tomater
- 1 dl GoGreen Röda linser (torra)
- 2–3 dl vatten
- 1 förp (380 g) GoGreen Svenskodlade färdigkokta svarta bönor, väl sköljda
- 1 msk soja
- Salt och svartpeppar
- Olja till stekning
- 200–300 g bönpasta spaghetti eller fusilli.
Så här gör du
- Bryn lök i olja i en gryta. Rör ner tomatpuré och kryddor och låt det fräsa med någon minut.
- Tillsätt resterande ingredienser utom svarta bönor, låt koka ca 20 minuter.
- Tillsätt svarta bönor och smaka av med salt och svartpeppar.
- Koka pastan enligt anvisning på paketet. Servera bönbolognesen med nykokt pasta!