Vegetarisk chili med bruna bönor och god hetta

En läcker chili sin carne med bruna bönor och lite extra sting! Blötlägg bönorna över natten så går det snabbt att laga rätten nästa dag.

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 röd paprika, hackad
  • 300 g GoGreen ekologiska krossade tomater
  • 3,5 dl grönsaksbuljong
  • 1 jalapeno, tärnad
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 msk Sriracha (stark chilisås)
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk rökt chilipulver
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar
  • 9 dl färdigkokta GoGreen Bruna bönor, se beredningsanvisningar på frp.
  • Servera med tortillachips

Så här lagar du receptet (20 min + blötläggning samt kokning av bruna bönor)

1. Hacka löken och vitlöken, fräs i olivolja på medelvärme tills det är gyllenbrunt.

2. Tärna paprika, och jalapeno (ta ur kärnhuset innan)

3. Addera paprika och jalapeno till löken Låt sjuda ett par minuter, tillsätt övriga kryddor och ingredienser samt tillsist de avrunna bruna bönorna.

4. Låt sjuda i 5 min under lock på medelvärme, rör om då och då. Servera med rågsnacks eller bröd, färsk koriander och persilja.

Andra spännande recept

Vad tycker du?