Vegetarisk Halloumi Stroganoff med röda linser

Laga en läcker Stroganoff där köttet har bytts ut mot halloumi och röda linser. Halloumi-osten kan bytas ut mot veganskt ost för en helt vegansk rätt.

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 dl GoGreen röda linser (torkade)
  • 200 g halloumiost i centimetertjocka stavar
  • 2 morötter i 3 cm långa grova stänger
  • 1 gul lök, hackad
  • rapsolja att steka i
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 fpk GoGreen Eko Krossade Tomater (300 g)
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 2 ½ dl havre/soja-grädde (alt. vanlig grädde)
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt och peppar
  • Eventuellt lite vatten för rätt konsistens

Så här lagar du receptet (30 minuter)

1. Stek osten snabbt tills den är fått lite brunaktig färg och lägg åt sidan.

2. Stek morötter och lök i olja i någon minut. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljong, balsamvinäger, honung, grädde och timjan, linser. Låt det stå och puttra i tills linserna är klara, ca 15-20 minuter. Späd eventuellt med vatten för rätt konsistens

3. Smaka av med salt och peppar och vänd ned osten. Servera med ris, quinoa, couscous eller bulgur.

Andra spännande recept

Vad tycker du?