Vegetarisk taco med linsröra, guacamole och picklad rödlök

Den här vegetariska tacon får en fantastisk smak av halloumi och klassisk tacokrydda. Toppa med Guacamole och picklad rödlök.

Ingredienser (4 portioner)

Snabbpicklad rödlök 

  • ½ dl ättika (12%)
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 st rödlökar

Lins- och halloumiröra

Guacamole

  • ½ chili, urkärnad
  • ½ tomat 

  • 2 avokado 

  • 2 tsk färskpressad limesaft 

  • 1 vitlöksklyfta 

  • ¾ tsk salt 

  • 2 msk olivolja 

  • hackad koriander efter smak 

  • svartpeppar 


Tillbehör

  • 1 påse bladspenat
  • 8-12 hårda eller mjuka tacobröd

Så här lagar du receptet (20 minuter)

1. Picklad rödlök: Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Skiva rödlök tunt och lägg i lagen. Låt stå i kylen en timme.

2. Hacka lök, vitlök och skiva paprikan tunt. Stek i rapsoljan i 3 minuter. Ta ur paprikan och löken ur stekpannan medan du steker halloumin.

3. Tärna halloumi och stek tills det får fin färg. Häll tillbaka paprikan och löken i stekpannan.

4. Skölj linserna noggrant och häll ned i stekpannan, tillsätt tacokryddan. Salta.

5. Guacamolen: Finhacka chilin och kärna ur tomaten. Kärna och gröp ur avokadorna och hacka dem. Tillsätt limesaft och chili i en skål med avokadon och tomaterna. Rör runt. Riv ner vitlöken och smaka av med salt och svartpeppar. Hacka koriander fint, blanda i efter smak och blanda runt guacamolen med olivoljan

6. Lägg bladspenat i botten på tacoskalen och lägg på lins- och hallomiröran. Toppa med picklad rödlök, guacamole och koriander!

Andra spännande recept

Vad tycker du?